Haveman Kunst
Ik ben geboren te Sorong, in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea en het grootste gedeelte van mijn leven heb ik over de wereld gereisd. De vele impressies die ik daarbij heb opgedaan, vinden hun reflectie in mijn kunstwerken, waarbij vooral de mens centraal staat.

Als verkeersvlieger was ik in de gelegenheid vervroegd met pensioen te gaan, waarna ik mij volledig heb toegelegd op het schilderen met olieverf.

De meesters van de zeventiende eeuw zijn mijn leidraad. Niet alleen qua stijl maar ook hun klassieke werkwijze hanteer ik tot op de dag van vandaag. Inspiratie voor mijn stijl vind ik in het werk van de negentiende-eeuwse schilder William-Adolphe Bouguereau en zijn Franse tijdgenoten. En het schilderen van portretten, al dan niet in opdracht, is inmiddels mijn specialiteit.

Paul van Ernich heeft aan de basis gestaan van mijn opleiding. Hij heeft mij de kneepjes van het vak geleerd. En in 2014 heb ik een masterclass gevolgd bij Cornelis le Mair.

Als uw interesse is gewekt dan maak ik graag met u een afspraak om uw wensen te bespreken. Ik hoor graag van u via info@havemankunst.nl.

Alle 18 werken van Bert Jan Hekket