Haveman Kunst
Mijn naam is Roos, officieel Yvonne Roos Bijleveld. In het dagelijks leven ben ik zowel paardenfluisteraar als kunstenaar en schrijfster. In de praktijk vullen al mijn werkzaamheden elkaar prachtig aan. Ik schrijf, teken, schilder en fotografeer, waarbij fotografie voor mij inmiddels het belangrijkst is. Zowel in tekst als in beeld fascineren 'de dingen om de hoekjes' mij.

Zien wat je, als je niet ècht gekeken had, niet gezien zou hebben. Van de foto's die ik maak en de teksten die ik schrijf maak ik één geheel. Een geheel dat voor zich spreekt. Daarbij blijf ik graag zo puur mogelijk. Geen photoshopbewerkingen. Lichtval en compositie doen rechtstreeks het werk. Hoogstens maak ik gebruik van de verschillende instellingsmogelijkheden van mijn, vrij eenvoudige, handcamera.

Naast foto’s maak ik dierportretten die ik wil laten "spreken". Ik portretteer nauwkeurig en klassiek getint, met kleurpotlood, grafiet, pastel of acryl. Mijn teksten zijn samengebracht in mijn verhalen- en gedichtenbundels "Stokpaardjes", "Onbeteugeld" en mijn nieuwste bundel “EigenWijs”, verschenen in november 2016. Mijn wens is dat mijn werk aanzet tot anders kijken en anders denken, tot verwondering, ontroering, en hopelijk ook tot een glimlach.