Henrie van Geffen
In mijn werk richt ik me op stillevens, dorps- en stadsgezichten en zo nu en dan portretten. Mijn belangrijkste inspiratie daarbij zijn de schilderijen van twee kunstenaars, te weten Turner en Ruysdael.

Wat me in hun werk aanspreekt is de gebruikte techniek, kleurgebruik en vooral niet te vergeten de compositie, desalniettemin van beide kunstenaars zeer verschillend. Het contrast fascineert en inspireert mij bij mijn eigen werk. Ruysdael maakt zeer realistisch werk en met name schilderachtige landschappen. Turner maakte daarentegen voornamelijk landschappen met een losse vluchtige toets vol vaart en beweging. En zoals beide kunstenaars erin geslaagd zijn om met hun eigen stijl duidelijk herkenbare beelden te maken, is dat ook waar ik naar streef in mijn werk.

In mijn eigen benadering ben ik dus niet zo zeer op zoek naar een natuurgetrouwe afbeelding van de werkelijkheid, maar meer de vervaging tot een beperkte abstractie, mijn combinatie van realiteit en abstractie middels een door mij eigengemaakte techniek. Waarbij herkenbaarheid van de voorstelling op papier het uitgangspunt blijft.

Inspiratie haal ik uit de beleving van mijn naaste omgeving, in een stad, dorp of het landschap. Met name het prachtige licht en de mooi gelegen dorpen en steden in het Italiaanse en Franse landschap. En zeker niet te vergeten de sierlijke kustlijnen van Kroatiƫ. Stuk voor stuk prachtige plekken voor het maken van een aquarel.


Alle 6 werken van Henrie van Geffen
Schaal met fruit
Henrie van Geffen
Op- en ondergaande zon
Henrie van Geffen
Marjoepol 2
Henrie van Geffen
Marjoepol 1
Henrie van Geffen
Giro Italie
Henrie van Geffen
Skyline New York
Henrie van Geffen