Haveman Kunst
Het schilderen liep al als een rode draad door mijn actieve onderwijs loopbaan en nog steeds maakt het deel uit van mijn dagelijkse ritme.
In mijn atelier kan ik mijn optimisme en spontaniteit kwijt door op groot formaat doeken te werken in uitbundig en intuïtief kleurgebruik met zowel olieverf als acrylverf. Daarbij zijn de heldere, krachtige en vrolijke kleurstelling zeer kenmerkend.
Omdat ik van ‘vet’ werk houd, schilder ik vaak in dik opgebrachte lagen die ik veelal vermeng met allerlei materialen zoals zand, steentjes of folie voor nog meer diepte, reliëf en structuur.

Tijdens het schilderen speelt de gebruikelijke zoektocht naar evenwicht zich telkens opnieuw af tussen vlak, kleur en techniek. Altijd weer een mooie, artistieke uitdaging.
De onderwerpen van mijn schilderijen zijn heel divers waarbij de eindresultaten variëren in stijl van geabstraheerd tot volledig abstract.

Mijn werk is regelmatig buiten mijn eigen atelier te zien tijdens exposities in het land. Daarnaast geef ik cursussen en workshops in ‘moderne acryltechnieken’.


Alle 5 werken van Tineke Hutten