Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

Leenders & van Riel Boxtel | Tineke Hutten | #48045

 

Krachtige, kleurrijke kunst bij huisartsen Leenders & van Riel.

 

De uit Heino afkomstige Tineke Hutten exposeert vanaf 15 mei bij huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel te Boxtel. De moderne huisartsenpraktijk aan de Bosscheweg wordt om de 4 maanden wisselend ingericht met fraaie kunst van HavemanKunst in samenwerking met assistente Ilse de Jong van de huisartsenpraktijk.

Tineke heeft 35 jaar gewerkt in het onderwijs als lerares tekenen, decorontwerpen en handenarbeid. Naast het maken van eigen werk geeft ze ook workshops en complete lessen met alles erop en eraan…techniek, compositie, kleurencombinatie, expressie… . De krachtig geschilderde en kleurrijke werken zijn kenmerkend voor haar stijl. Tijdens het inrichten van de expositie vertelt ze, ‘in mijn atelier kan ik mijn optimisme en spontaniteit kwijt door op groot formaat doeken te werken in uitbundig en intuïtief gekozen kleurgebruik met zowel olieverf als acrylverf. Omdat ik van ‘vet’ werk houd, schilder ik vaak in dik opgebrachte lagen die ik veelal vermeng met allerlei materialen zoals zand, steentjes en folie voor nog meer diepte, reliëf en structuur’. En inderdaad haar geabstraheerde of volledig abstracte werken stralen kracht en energie uit. Iets wat je goed kunt gebruiken tijdens een bezoek aan de huisarts.

Huisartsen Bob van Riel en Hans Leenders kijken met plezier toe hoe de energieke Tineke hun praktijk aankleedt. ‘Een goede keus voor de aankomende zomer’, besluiten de heren.

 

Van 15 mei tot 18 september 2019

Leenders & van Riel
Bosscheweg 5 te Boxtel

 

Bekijk de tentoongestelde werken