Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

#48050 Instituut Verbeeten tot 14-01-2020 | Natalja van de Louw

 

Schilderijen om even bij stil te staan 

Vanaf 17 september zijn de schilderijen van Natalja van de Louw uit Rosmalen te zien bij Instituut Verbeeten in de vestiging in Den Bosch. Naast kunstenaar is Natalja leraar Zijnsoriëntatie hetgeen betekent dat ze onder andere mensen coacht en les geeft in meditatie. De van oorsprong technisch opgeleide (HAS) Natalja heeft door middel van het schilderen haar echte passie gevonden en heeft een eigen praktijk voor Zijnsoriëntatie oftewel Levenskunst zoals ze het zelf zegt.

Op zoek naar de stilte in mijzelf ben ik tot schilderen gekomen. Jarenlang heeft het schilderen mij een plek gegeven om bij mezelf te komen en mijn ziel te voeden. Mijn bewustzijn loopt als een rode draad door mijn werk met thema’s als balans, liefde, acceptatie, geluk en dankbaarheid.

Inmiddels heeft de jarenlange ervaring gezorgd dat ik nu vanuit een thema, een gevoel, een werk neerzet met beeld en woorden.

Als ik schilder zet ik alles in, neem ik alles mee en voel daarmee dat het leven voorwaarts gaat. Alles wat leeft in mij laat ik toe en verbeeld ik in het schilderij. Al wat ik ervaar, borrelt in kleuren en vormen naar buiten. Verf stroomt en vloeit met mijn creativiteit op het doek. Kwetsbaar laat ik mezelf zien en dat voelt vrij en vreugdevol met álle aspecten van het leven. Het voelt als een gift als het voor de kijker mogelijk is om mee te kunnen voelen.

 

Schilderen gaat voor mij over verbinding.

Verbinding tussen beeld, woorden en emotie.

Verbinding tussen emotie en mens, tussen mensen.

Verbinding met de stilte, de ziel.

Verbinding met het hart.

Een schilderij kan zo mooi laten zien wat er leeft.

De essentie proberen te grijpen, en verbinden.

En toch met de vrijheid van eigen invulling voor de kijker.

 

Tot 14 januari 2020 - Instituut Verbeeten, Deutersestraat 2b, ‘s-Hertogenbosch 

 

Bekijk de tentoongestelde werken