Wil Agema-Kersten
Schilderen is voor mij een avontuur, een constante ontdekkingsreis. Inspiratie voor mijn schilderijen haal ik uit de wereld om mij heen, uit de wereld van de muziek en uit Nederlandse en buitenlandse landschappen.

Ik vind het het fijnste om me tijdens het schilderen te laten leiden door de wereld achter de verschijningsvorm. Ik laat me daarbij leiden door herinneringen en mijn intuïtie. Kleur en vormen vloeien tot een landschapsbeeld met hun oorsprong in waarneming en beleving.

Mijn werk is meestal abstract maar kent figuratieve elementen die houvast bieden. Ik maak gebruik van olie- en acrylverf, krijt, medium, water, zand en pigmenten. En ik houd van harmonieus-ogende kleurcomposities. En hoewel de contrasten soms groot zijn, vormen de werken een eenheid en probeer ik ze subtiel weer te geven.

De schilderijen bezitten een fascinerende, haast mysterieuze lading die zich heeft ontdaan van de beredeneerde werkelijkheid.

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het Instituut Pieter Breughel in Veghel, De Muzerije in ’s Hertogenbosch, de Hogere Graad optie schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België) en tevens de Specialisatie Graad optie schilderkunst met een onderscheiding.

Ik hoop dat u geniet van mijn werk. En als u iets aanspreekt, dan hoor ik het graag van u. Uiteraard kunt u ook bij mij terecht als u nog twijfels heeft over kleur, afmeting of een lijst. Graag kijk ik met u mee naar de mogelijkheden.

Alle 5 werken van Wil Agema-Kersten
3 Juffers
Wil Agema-Kersten
Alicante
Wil Agema-Kersten
Tenerife
Wil Agema-Kersten
Ochtend
Wil Agema-Kersten
Clown Martinus Nijhof
Wil Agema-Kersten