John Sprengers
... en dan is daar het moment dat je in aanraking komt met olieverf.

Het blijkt goed te voelen en mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld. De zoektocht kan beginnen. Inmiddels zijn we vele jaren verder en heeft de olieverf mij niet meer losgelaten. De zoektocht gaat onverminderd voort door de verf te combineren met ei-tempera, pure pigmenten, inkt en/of hars waardoor sterke contrasten ontstaan in bijvoorbeeld glans en mat. Structuur speelt een belangrijke rol, duidelijke scherpe contouren, rasterachtige vormen, ritme...
Expressief, in lagen opgebouwd, weg geschraapt, opnieuw een laag, of juist weggelaten ... resultaat: werk dat te vangen valt onder de noemer ‘Constructivistische abstracten'.
Na de eerste succesvolle expositie in Goirle (1994) was mijn werk later onder andere te zien in Tilburg, Emmen, Eindhoven, Etten-Leur, Utrecht, Sittard en Amsterdam. Maar ook over de landsgrenzen: België (Leke-Diksmuide) en Duitsland (Kessel). Over het werk dat te zien was tijdens de "Zomersalon 2000" bij FAXX - podium voor hedendaagse kunst in Tilburg werd lovend geschreven in Het Brabants Dagblad. Het project ‘Proeven van Kunst’ (2006 - in samenwerking met restaurant ‘De Eetkamer’) zorgde ervoor dat velen kennis konden maken met mijn werk. Het schilderij ‘Fencing’ werd speciaal voor dit project vervaardigd en later overgebracht op onderborden. Zo'n achthonderd liefhebbers van lekker eten en kunst zijn in het bezit van een ‘keramische’ vertaling van één van mijn schilderijen.

Helaas zijn op de geplaatste foto's de structuren en de verfijnde verwerking van inkt moeilijk te zien. Mocht u interesse hebben in één van de werken, kom het origineel dan rustig op afspraak eens bekijken. Voor u overgaat tot het aankopen van een schilderij is er een mogelijkheid om het werk eerst twee weken op proef te hangen.


Alle 9 werken van John Sprengers
Overlaying figures [Fly Away]
John Sprengers
Together 2
John Sprengers
Together 1
John Sprengers
Line-Up 'third'
John Sprengers
Ontmoeting ... nr 2
John Sprengers
Layers ... nr 3
John Sprengers
To find traces ... nr 2
John Sprengers
Einders nr 2
John Sprengers
Beeld nr 1
John Sprengers