Haveman Kunst
Mijn naam is Liesje Thienpont, geboren in België en sinds 1999 woonachtig in Nederland.

Creativiteit zit in mijn bloed en heeft een lange weg afgelegd om in ‘beeld’ naar buiten te komen. Ik heb mijn creativiteit ingezet als tool om het dagelijkse leven aangenaam te maken. Sinds een paar jaar deel ik mijn creaties met de buitenwereld. Dat was tevens de start van Lysel Mandala & Art.

Het begon allemaal met een cursus mandalatekenen. Tijdens deze cursus beleefde ik magische momenten met kleur. Dat was voor mij voldoende aanleiding om mijn eigen stijl en methodes te ontwikkelen. Nu maak ik werk in opdracht waarbij kleur en vorm o.a. zijn gebaseerd op naam en geboortedatum.

Maar er ontstond ook behoefte om op andere manieren met kleur en vorm te werken. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik aan de slag met soft- en oliepastel en uiteindelijk ook met acrylverf en aquarel. Ik ben erg autodidactisch (lees eigenwijs) en zoek vooral vanuit mezelf naar manieren om te werken met bepaalde materialen. Kleur en intuïtie zijn mijn leidraad. Zodra die bepaald zijn, vormen ze samen de compositie. Elk werk is het uiteindelijke resultaat van een spel en een ontdekkingsreis in kleur en materiaal op dat moment. Soms laag over laag, soms staat het er in één keer op. Het groeiproces van mijn kleurenwereld is in volle gang en de eindbestemming onbekend.

Ik neem je graag mee in mijn online kleurenwereld bij HavemanKunst. Daar vind je mijn kleurrijke abstracte schilderijen (acrylverf) op doek.


Alle 15 werken van Liesje Thienpont