'Keramiek en Kleur' | sKin architects | Christel van Tooren & Thecla Verdonschot

Bij sKin Architects is deze keer een expositie ingericht met schilderijen van Thecla Verdonschot en beelden van Christel van Tooren. Elke Goossens en Clemens Boons van sKin bevestigen hiermee dat ze naast verstand van architectuur ook goede kijk hebben op mooie kunst. Want toeval of niet beide kunstenaars zijn woonachting in Boxtel.

Thecla Verdonschot komt oorspronkelijk uit Deurne maar woont en werkt sinds vele jaren met plezier in Boxtel. Haar overtuiging is dat ‘dingen op je pad komen en het is aan jezelf of je er iets mee doet of niet’. Zo ook het schilderen. Begonnen met schilderijtjes voor vriendinnen die een kindje kregen, professioneel uitgegroeid tot kunst op aanvraag onder de naam Bobientje. Kinderkamerkunst op basis van geboortekaartjes of speciale  wensen. Daarnaast heeft ze zich verder ontwikkeld in het schilderen van abstracte en figuratieve kunst. Ze vertelt dat ze door het schilderen haar verhaal kan vertellen. Niet altijd even mooi, soms ook rauw en verdrietig maar wel van haarzelf. Ze laat zich inspireren door de wereld om haar heen.

Christel van Tooren komt uit de modebranche en heeft haar artistieke talenten verlegd naar de kunst. In haar atelier De Ruimte op landgoed Selissen kan ze even weg zijn van de dagelijkse sleur en verplichtingen en zich overgeven aan het maken van keramieken beelden en het schilderen met acryl gecombineerd met ander materiaal. Haar keramiek verwordt soms zelfs tot gebruiksvoorwerp zoals een paar prachtige vazen die ze heeft gemaakt. Ze werkt op en vanuit haar gevoel. Ze laat haar gedachten dwalen en probeert daar uiting aan te geven. De kijker mag zelf bepalen wat hij of zij in haar voornamelijk abstracte werk ziet, tenzij de titel van het werk daar al enige sturing aan geeft.

Een alleraardigste expositie die een bezoekje aan sKin Architects meer dan waard is. 

Omdat de architecten Elke Goosens en Clemens Boons ook regelmatig in het werkveld te vinden zijn, is het handig om voorafgaand aan je komst even te bellen om teleurstellingen te voorkomen: 0411-689494. 

 

Tot 10 september 2021 zijn de beelden en schilderijen van Christel van Tooren en Thecla Verdonschot te zien bij sKin architects, Duit 4 in Boxtel.

 

Voor nadere informatie | HavemanKunst | Ina Haveman | 06-23231386 | info@havemankunst.nl

 

 

 

Bekijk de tentoongestelde werken

Kunst-vaas
Christel van Tooren
Vaas met motief
Christel van Tooren
Dicht of toch open ...
Christel van Tooren
Wie is er bang voor rood, geel, blauw, groen en roze?
Thecla Verdonschot
Nemesis
Thecla Verdonschot
Do not look back
Thecla Verdonschot