Industrie en Natuur bij Leenders en Van Riel

De schilderijen van Ginie Ruitenbeek hebben al in vele nationale en internationale galerieën gehangen. Ze heeft een opleiding HTS-bouwkunde gedaan maar haar hart ligt toch meer bij de beeldende kunst. Vandaar dat ze aan de klassieke Wackers Academie in Amsterdam haar opleiding in 2012 heeft voltooid en zich vanaf dat moment als professioneel kunstenaar heeft gevestigd.

Haar belangstelling gaat uit naar het schilderen van stillevens, bloemen en (industriële) landschappen. Dat ze een bouwkundige achtergrond verklaart dan wellicht ook haar interesse voor het schilderen van industriële landschappen. Deze werken zijn dan ook zeer bijzonder. Lijnen en vlakken uitgevoerd in grijstinten gecombineerd met zachte kleuren geven uiting aan een verlaten sfeer. Het uitbeelden van ruimte en een desolate sfeer is iets wat haar boeit bij het schilderen van landschappen.

Huisartsen Hans Leenders en Bob van Riel hebben met deze expositie weer een boeiende verzameling kunstwerken in hun praktijk welke menig bezoeker even zal doen stilstaan voor een grondige blik.

 

Samenvatting

Tot 28 april 2021 - Schilderijen van Ginie Ruitenbeek, Utrecht - Huisartsenpraktijk Leenders & van Riel Bosscheweg 5 te Boxtel

 

Voor nadere informatie

HavemanKunst - Ina Haveman 0623231386 of Hans Barelds 0622957662 - info@havemankunst.nl

Bekijk de tentoongestelde werken

Fabrieksgebouwen V
Ginie Ruitenbeek
Cyclaam IX
Ginie Ruitenbeek
The last glacier II
Ginie Ruitenbeek
Sound of Kerrera
Ginie Ruitenbeek