Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

Zachte satijnlinten & Stoere beelden bij sKin architects tot 18-09-2020

De uit Baarn afkomstige Jessica van den Heuvel is bij haar afstuderen aan de Design Academy letterlijk en figuurlijk verslingerd geraakt met het vlechten van satijnlinten tot fraaie schilderijen. Ton van Sprang uit Dalfsen is ook al enkele decennia professioneel kunstenaar. Hij laat zich inspireren door de ruwe vormen en lijnen van het basismateriaal en laat zijn fantasie de vrije loop of hij werkt een schetsontwerp uit naar een werkelijk beeld. 

Uit de keuze voor deze beide kunstenaars blijkt wel dat Elke Goossens en Clemens Boons van sKin architects uit Boxtel zelf ook graag bijzondere ontwerpen maken en niet alledaagse materialen gebruiken.

Jessica gebruikt satijnlinten in allerlei kleuren en breedtes voor haar schilderijen. Ze werkt aan een viertal collecties en vult deze regelmatig aan. De Connection, Drop, Nature en Illusion collection. De eerste gaat over het verbinden van mensen of dingen in de natuur. Bij de Drop Collection is een lint losgetrokken uit het kunstwerk en door middel van moulage weer gevuld. Bij de Nature Collection wordt geweven met vier bij elkaar liggende kleuren gebaseerd op kleuren en lijnen van de natuur. De Illusion Collection is wel het meest verrassend vanwege de beweging die erin lijkt te zitten. Recht lijkt rond, dynamisch maar door de gebruikte kleurtonen toch rustig aan de wand.

Voor Ton blijft de uitdaging iets te creëren wat er nog niet was. Hij werkt het liefst met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Bj voorkeur eikenhout en binnen de enorme diversiteit aan stenen gebruikt hij marmer, Belgisch hardsteen, graniet of het zachtere albast. Zijn werken zijn figuratief of abstract en variëren sterk in afmeting. Kleinere beelden voor in een kast of op de vensterbank tot fraaie grote beelden voor in de tuin. Beide kunstenaars werken ook in opdracht. 

sKin architects is er in samenwerking met HavemanKunst, weer in geslaagd een bijzondere expositie in te richten. Een bezoekje meer dan waard. 

 

Samenvatting

Tot 18 september 2020  te zien bij sKin architect, Duit 4 in Boxtel.

Omdat de architecten Elke Goosens en Clemens Boons ook regelmatig in het werkveld te vinden zijn, is het handig om voorafgaand aan je komst even te bellen om teleurstellingen te voorkomen: 0411-689494. 

 

Voor nadere informatie

HavemanKunst | Ina Haveman | 06-23231386 | info@havemankunst.nl

Bekijk de tentoongestelde werken