Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

Glas en Was bij Het Landgoed

De  menukaart van restaurant Het Landgoed is verrassend en origineel. De koks maken gebruik van streekgerechten en de bereiding, opmaak en bediening zijn perfect te noemen. Dit geldt ook voor de kunstwerken  die in het sfeervolle restaurant geëxposeerd worden. Johan Briers uit Lanaken (België) zorgt voor zijn ‘streekgerechten’ met originele encaustic-art schilderijen van bijenwas en Leo Stravers uit Almere-Buiten toont zijn kleurrijke glassculpturen.

Johan heeft een unieke encaustic-art stijl ontwikkeld en maakt de meest uiteenlopen afbeeldingen. Gewapend met zijn ‘strijkijzer’, brengt hij bijenwaslagen aan in diverse kleuren op voornamelijk zwarte  achtergronden. Zijn kunstwerken, voornamelijk op een achtergrond van papier of canvas zijn abstract, kleurrijk en doorgaans aangevuld met accenten van zilver, goud en brons.

Kunstenaar Leo Stravers is gepassioneerd door glas en heeft zich toegelegd op glasfusing. De werking van licht op glas en de kleuren die daardoor ontstaan fascineren en inspireren hem. Hij maakt de meest kleurrijke, decoratieve objecten zoals beelden en raamdecoraties maar ook functionele objecten zoals verlichting. Deze expositie is tot 12 november te zien de conclusie is dat culinair en artistiek bijeenkomt bij Het Landgoed.  

 

Samenvatting

De glassculpturen van Leo Stravers en encaustics van Johan Briers zijn te zien tot 12 november bij Restaurant Het Landgoed Lage Mierdseweg 3 in Esbeek (013 516 9243)

Voor nadere informatie

HavemanKunst | Ina Haveman | 06-23231386 | info@havemankunst.nl

 

Bekijk de tentoongestelde werken