Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

Bekroonde keuken en ge(s)laagde kunst bij Wollerich tot 16-09-2020

Afgelopen januari zijn de kookkunsten van Gerard Wollerich opnieuw bekroond met een Michelinster en een hogere notering van Gault Millau. Sterrenrestaurant Wollerich behoort daarmee bij de absolute top in Nederland. De creativiteit en kwaliteit van Gerard en echtgenote Meriam komt ook tot uitdrukking in de permanent wisselende exposities die er worden georganiseerd. Zo zijn er tot 16 september de schilderijen van Leny de Vos te zien aan Heuvel 23 in Sint-Oedenrode. 

‘Ik werk graag met acryl op doek en gebruik daarbij ook allerlei materialen die ik op mijn strooptochten in de natuur heb verzameld’, vertelt Leny de Vos uit Empel bij het inhangen van haar kleurrijke schilderijen in het restaurant. En naast kleurrijk ook laag voor laag met diverse materialen opgebouwd. ‘Gevoelens en gebeurtenissen die mij raken kleuren mijn doeken in een proces waarbij ik me steeds afvraag wat voeg ik toe of wat laat ik weg. Maar na de laatste streken laat ik het los en mag het werk zich verbinden aan het leven van een ander, aan eenieder die zich geraakt voelt’, vervolgt ze. Gerard Wollerich luistert aandachtig en zegt ook een gelijksoortig proces in de keuken door te maken. ‘Als ik mijn creaties loslaat hoop ik ook dat ik mijn gasten kan verrassen en raken. Mijn echtgenote Meriam, onze dochter Inge en onze betrokken medewerkers brengen de signalen van onze gasten altijd snel over naar de keuken, waar ik de feedback van onze klanten altijd weer dankbaar in ontvangst neem.  Creatief blijven en tegelijkertijd topkwaliteit leveren. Het is telkens weer een uitdaging volgens zowel de topkok en de kunstenaar. Hoe dan ook, na een uitstekende lunch kunnen we constateren dat beiden er weer in ge(s)laagd zijn.

 

Samenvatting

De schilderijen van Leny de Vos zijn tot 16 september te zien bij Gerard en Meriam Wollerich van het gelijknamig restaurant, Heuvel 23 in Sint-Oedenrode.

Voor nadere informatie

HavemanKunst 

Ina Haveman         06-23231386 of info@havemankunst.nl     

 

Bekijk de tentoongestelde werken