Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

Restaurant De Waag | Ginie Ruitenbeek | Henk Rijkers | tot 29-06-2020

Boeiende expositie bij De Waag

Tot 15 juli zijn bij Restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel de schilderijen van Ginie Ruitenbeek en Henk Rijkers te zien. Ginie heeft haar kunstopleiding aan de Wacker Academie te Amsterdam gevolgd. Henk is autodidact. Alhoewel hun stijlen zeer verschillend zijn combineren de kleurrijke werken zeer goed bij het interieur van het sfeervolle restaurant.

De uit Utrecht afkomstige Ginie is geboren en getogen in Zwolle en heeft daar bouwkunde aan de HTS gestudeerd. Toen ze vervolgens voor haar werk naar Amsterdam is verhuisd is ze aldaar aan de Wacker Academie een opleiding tekenen en schilderen gaan volgen. Na haar afstuderen in 2012 is ze pas gaan exposeren. Inmiddels hebben haar werken op meerdere kunstbeurzen en in galerieën gehangen. Ook in het buitenland. 

Henk is afkomstig uit Sint-Michielsgestel en heeft daar jarenlang een lunchgalerie gehad samen met zijn echtgenote. Hij tekent en schildert al zijn hele leven en sinds een jaar of 10 doet hij ook beeldhouwen en mozaïeken. Zijn voorkeur gaat echter uit naar het schilderen.

Ginie schildert veelal stillevens, bloemen en industriële landschappen. Ze is gaan experimenteren met het ‘opblazen’ van de onderwerpen hetgeen een vervreemdend effect geeft waarbij het vooral nog gaat om restvorm en kleur. Bij haar industriële landschappen spelen lijnen en vlakken een belangrijke rol. Grijstinten en vaak zachte kleuren bepalen dan de verlaten sfeer. Inspiratie hiervoor deed ze veelal op tijdens haar reizen naar o.a. Scandinavië en Groot-Brittannië.

De bron van inspiratie voor Henk is zijn volgens eigen zeggen overvloedig aanwezige fantasie. Hij werkt het liefst aan meerdere werken tegelijk. Thema’s, kleuren, materiaalgebruik en formaat hagen bij hem helemaal van het moment af. Zoals zijn werken zich verder ontwikkelen in de tijd ontwikkelt hij ook zichzelf. 

Al met al levert het een boeiende expositie op. De moeite waard om eens te bekijken. 

Deze expositie kan helaas tot onbepaalde tijd niet worden bezocht in verband met de gezondheidsrichtlijnen in het kader van het Coronavirus.

 

Samenvatting

Tot 29 juni 2020
Schilderijen van Ginie Ruitenbeek en Henk Rijkers
Restaurant De Waag, Markt 32-33, Boxtel

Voor nadere informatie
Ina Haveman Hans Barelds
06-23231386 06-22957662
info@havemankunst.nl

 

Bekijk de tentoongestelde werken