Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

#48049 Restaurant Wollerich tot 13-11-2019 | Edwin Bosch | Leo Stravers

 

Kleurrijk glas en veel blauw doek

Gerard en Meriam Wollerich zijn er in geslaagd twee bijzondere kunstenaars de komende maanden in hun sterrenrestaurant te laten exposeren. De zeer kleurrijke glaskunst van Leo Stravers, gecombineerd met de prachtig blauwe schilderijen van Edwin van den Bosch staan garant voor veel kijkplezier. 

Leo Stravers is autodidact glaskunstenaar. Hij is al vanaf zijn kindsjaren gepassioneerd door glas. Hij raakt geïnspireerd door de werking van het licht op het glas en de kleurnuances die daardoor ontstaan. De objecten die hij maakt zijn bijzonder decoratief en kleurrijk. Zijn glasfusingobjecten zijn abstract, figuratief en soms maakt hij zelfs landschappen. ‘Ik verbeter mijn stijl door fouten te maken’, vertelt hij lachend bij het inrichten van de expositie. ‘Overigens wel jammer van de grondstof die ik dan heb gebruikt’.  

De schilderijen van Edwin van den Bosch kenmerken zich door de kleur blauw. Hij zegt niet tot een bepaalde kunststijl te willen behoren. ‘Ik werk in periodes. En binnen die periode ben ik altijd op zoek naar het ongerepte, nog niet ontdekte methodes en technieken’. Als je zijn werken door de jaren heen bekijkt zijn de verschillende periodes duidelijk te zien. Het huidige geëxposeerde werk zou getypeerd kunnen worden als ‘Delfts Blauw’. Grote doeken met portretten van lieden uit vorige eeuwen. 

Door hun interieur te verfraaien met deze prachtige kunstwerken zijn Gerard en Meriam Wollerich ook nu weer zeer onderscheidend bezig. Uiteraard zal Gerard zijn kunsten uit de keuken blijven toveren. Een smaakvol geheel.

De expositie loopt tot 13 november - Restaurant Wollerich, Heuvel 23 te Sint-Oedenrode

 

Bekijk de tentoongestelde werken