Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

#48057 Restaurant La Folie | Liesje Thienpont | Gwen Conner

 

Kunst én Koken met passie bij restaurant La Folie

Tot 29 februari is restaurant La Folie aan de Gamerschestraat ingericht met schilderijen van Liesje Thienpont en beelden van Gwen Conner. Beide kunstenaars werken met veel passie en proberen hun emoties vast te leggen in hun werk. De gerechten van Joris Kerkhofs worden eveneens bereid met passie en creativiteit. De nieuwe kaart ziet er dan ook weer verrassend artistiek uit.

Bij het inrichten staan Joris en Lieke Kerkhofs van La Folie met beide kunstenaars te praten over hun passie en emoties. En dat gepassioneerde spreekt chef-kok Joris erg aan. ‘Ik leg ook veel gevoel en creativiteit in mijn gerechten en probeer mijn gasten daarmee te verrassen’, vertelt hij. 

Gwen zegt haar opleiding aan de Kunstacademie te hebben genoten en heeft vervolgens door de jaren heen een eigen stijl ontwikkeld. Ze werkt haar figuratieve beelden niet tot in de puntjes uit omdat ze van mening is dat een vluchtige, grove toets vaak meer zegt. Ze wil haar emoties tot uitdrukking brengen in haar sculpturen. 

Liesje daarentegen is op een aantal cursussen na autodidact. Zeg maar ‘eigenwijs’ zoals ze het zelf benoemt. Ze heeft de kunst gebruikt om haar emoties beter te leren kennen en zichzelf te ontdekken. Vervolgens heeft ze ook gemerkt dat ze anderen met haar kunstwerken, verder kan helpen met het leren hanteren van eigen emoties en inzichten. De beelden en schilderijen zijn tot 29 februari 2020 te bezichtigen en zeker de moeite waard, naast een gezellige culinaire avond natuurlijk.

 

Tot 29 februari 2020 - Restaurant La Folie, Gamerschestraat 45, Zaltbommel

 

Bekijk de tentoongestelde werken