Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

#48061 Bodymince | Mirjan vd Hel | Johan Eskens | Christel v Tooren | tot 04-06-2020

 

Bijzondere kunst bij Bodymince!

De toch al mooie salon van Thea Verbruggen aan de Bosscheweg te Boxtel is tot maart ingericht met een bijzondere verzameling kunst. Bijzonder omdat er ‘vlekkendingen’ van Mirjan van de Hel worden geëxposeerd. Bijzonder omdat de Boxtelse kunstenares Christel van Tooren een aantal van haar schilderijen toont. En bijzonder omdat een autodidact beeldhouwer uit Gouda, Johan Eskens, inmiddels ook internationaal zeer succesvol is en met een aantal van zijn beelden naar Boxtel komt.

De Bossche Mirjan studeerde af aan de Kunstacademie in Kampen, onder andere met haar zelfontworpen Vlekkendingen. Vlekkendingen zijn intuïtieve tekeningen gemaakt bij spontane vlekken. Mirjan zegt dat mensen heel vrolijk en opgewekt reageren op de afbeeldingen. Blijdschap delen is dan ook een feest zegt ze. Een aantal Vlekkendingen zijn bij Thea in de galerie te bezichtigen.

Christel studeerde in Utrecht en woont sinds 1996 in Boxtel. Ze komt uit de modebranche. Keramiek en schilderen met acrylverf gecombineerd met andere materialen vormen nu haar passie. Ze laat zich inspireren door de mensen om haar heen, laat haar gedachten dwalen en geeft daar vervolgens creatief uiting aan. En dat gaat haar uitstekend af gezien de collectie schilderijen die in de salon hangt.

Johan is autodidact en pas sinds 2013 met beeldhouwen bezig. Hij is dermate talentvol en professioneel dat hij inmiddels ook internationaal succes heeft en in zijn eigen atelier workshops geeft. Johan bezoekt kunstmarkten in Nederland en Duitsland en exposeert zijn werk minimaal één keer per jaar elders in het land. Deze keer dus bij Bodymince.

Hij zegt als autodidact dat zijn enige beperkingen in zijn oneindige inspiratie en instelling gevormd worden door zijn houding ‘ik zie wel wat het wordt’.

Thea Verbruggen van Bodymince en Ina Haveman van HavemanKunst hebben weer een bijzonder leuke expositie samengesteld.

 

Samenvatting

Vlekkendingen van Mirjan van de Hel

Schilderijen van Christel van Tooren

Beelden van Johan Eskens

 

tot 4 juni 2020

Bodymince, Bosscheweg 157 te Boxtel, bezoekers graag vooraf even aanmelden via 06 14485433. Ook van harte welkom zonder een afspraak voor een behandeling in de salon.