Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

#48055 Restaurant De Waag tot 16-01-2020 | Henrie v Geffen | Tosca vd Griend

 

Hollandse koeien en buitenlandse stadsgezichten 

Restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel staat vanaf 19 september in het teken van buitenlandse stadsgezichten en Hollandse koeien. Het sfeervolle restaurant is vanaf dat moment ingericht met schilderijen van Henrie van Geffen en Tosca van der Griend. 

Tosca studeerde 5 jaar klassieke schilderkunst aan de Kunstacademie gevolgd door een driejarige specialisatie. Ze heeft door de jaren heen haar geheel eigen herkenbare en stoere stijl ontwikkeld. Henrie heeft zich in een driejarige opleiding gespecialiseerd in techniek en compositie van het aquarelleren. Hij richt zich met name op het schilderen van stillevens en dorps- en stadsgezichten.

De Veghelse Tosca staat tijdens het opnieuw inrichten lachend met chef-kok Jurgen Bosmans van De Waag de koeien te keuren. ‘Hier zou vast en zeker een mooi lapje vlees aan zitten’, zegt Jurgen. Dierenliefhebster Tosca zegt dat hij er alleen maar naar mag kijken en niet aankomen. Gastvrouw Elise is meer van de schilderijen van Henrie. ‘Ik vind de stadsgezichten allemaal prachtig. Zowel qua compositie als  kleur. Een aantal van deze plaatsen hebben Jurgen en ik ook al eens bezocht. Erg leuk om ze op deze wijze terug te zien.’

Het interieur ziet er inderdaad weer kleurig en smaakvol uit. Deze fraaie expositie en de kookkunsten van Jurgen staan garant voor een heerlijke avond uit.

 

Tot 16 januari 2020, Restaurant De Waag, Markt 32-33, Boxtel

 

Bekijk de tentoongestelde werken