Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

Restaurant Wollerich | Vanessa Jongebloet | Karin Kaijen | #48044

Gieten en blazen, expositie ‘harde’ kunst bij Restaurant Wollerich

Vanaf 20 maart zijn bij sterrenrestaurant Wollerich de gegoten schilderijen van Vanessa Jongebloet en de geblazen sculpturen van Karin Kaijen te zien. Beide technieken geven prachtige vormen en  natuurlijke kleuren. Samen met de kunst uit de keuken van Gerard Wollerich een mooie combinatie. 

Vanessa Jongebloet is opgeleid als restauratie schilder. Vanuit deze oorspronkelijke technieken zoals marmeren en werken met bladgoud heeft ze zichzelf verder ontwikkeld als beeldend kunstenaar. Ze gebruikt onder andere epoxyhars en olieverf om kiezel- of mineraalvormige doeken te maken. Ze noemt haar voorstellingen ’Structures of Life’. 

Karin Kaijen is van oorsprong bloemsierkunstenaar en is sinds 2 decennia glaskunstenaar. Ze doet aan glasfusen en glasblazen. Ze probeert de grenzen van het glas maken te vinden en maakt onder andere gebruik van edelmetalen, brons, koper, goud en zilver. De technieken van beide dames zorgen voor diepe natuurlijke tinten en ijzersterke kunstwerken. ‘Je kunt ze afnemen met een doek’, roepen beide dames lachend in koor als ze met gastvrouw Meriam Wollerich door het prachtige restaurant lopen. 

En inderdaad, deze bijzondere expositie maakt een korte wandeling tijdens een lunch of diner zeker de moeite waard. Restaurant Wollerich onderscheidt zich niet alleen door het heerlijke eten van chef Gerard Wollerich, maar ook door de bijzondere geëxposeerde hedendaagse kunst.

Samenvatting:

Van 20 maart tot 10 juli 2019 | Heuvel 23 te Sint-Oedenrode

 

Voor nadere informatie

HavemanKunst | Ina Haveman

06-23231386 of info@havemankunst.nl