Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

Restaurant De Waag | Jennifer Tenda | Bea Key | 24-01-2019 tot 16-05-2019 | #48034

Kleurrijk en abstract bij De Waag

Mooie structuren met heel veel kleur, zijn de kenmerken van de nieuwe expositie bij Restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel. Jennifer Tenda uit Veghel en Bea Key uit Vught zijn de kunstenaars waarvan verschillende werken vanaf 26 januari te zien zijn. Zo slagen Elise en Jurgen Bosmans van De Waag er telkens weer in iets speciaals te brengen.  

Zijn de gerechten bij De Waag altijd al de moeite waard, deze keer is het ook de kunst die de aandacht trekt. Beide kunstenaars maken abstract en kleurrijk werk waarbij het voor Jennifer om de compositie gaat en waarbij Bea natuur en steden als basis gebruikt. Allebei hun zeer eigen en herkenbare stijl.

Bea Key raakt geboeid door landschappen. ‘Een kronkelende rivier, barsten in opgedroogde aarde en rotspartijen. Het inspireert me enorm’, vertelt ze tijdens het inrichten van de expositie. ‘Net zoals het gebruik maken van diverse materialen zoals zand, textiel, lood, koper enzovoort. Ik schilder vele lagen over elkaar zodat er een intensieve gelaagdheid in kleur ontstaat’.

Jennifer Tenda houdt er ook van om te experimenteren met verschillende materialen en gebruikt felle kleuren. ‘Ik schilder zoals ik me deze soms donkere, drukke wereld wil ervaren, zonder kaders of grenzen en met veel diversiteit in kleur en vorm. Ook geef ik mijn doeken liever geen titel omdat er voor mijn gevoel dan een stempel op wordt gedrukt. Alhoewel al mijn werken voor deze expositie wel een titel hebben gekregen’, zegt ze lachend. 

Jurgen en Elise zijn weer zeer benieuwd naar de reacties van hun gasten. ‘We willen altijd graag weten of we er in geslaagd zijn onze gasten een gezellige avond te bezorgen met een goed diner. Maar vinden de reacties over de ambiance ook altijd leuk’. Wederom de moeite waard.

Samenvatting:

• Expositie bij Restaurant De Waag

• Schilderijen van Bea Key en Jennifer Tenda 

• HavemanKunst

 

Van 24 januari tot 16 mei 2019 

Markt 32-33, Boxtel

Voor nadere informatie:

Ina Haveman Hans Barelds

06-23231386 06-22957662

info@havemankunst.nl

 

Bekijk de tentoongestelde werken