Haveman Kunst
Het meeste van mijn werk laat zich het best omschrijven als po√ętisch-realistisch, met af en toe een zijstap naar de abstracte kant. Hoewel ik meerdere technieken gebruik, heeft olieverf mijn voorkeur.

Een van mijn belangrijkste inspiratiebronnen is de natuur, in al haar facetten. Schilderen is voor mij een manier om dingen die mij aanspreken vast te houden, zoals een bereklauw, die als een koning met zijn kracht en gratie in het veld staat te pronken. Of eenvoudige paardenbloemen, zo vormgeven dat het ineens majestueuze bloemen worden.
Ook de passie van dans, zeker de wervelingen van Flamencodanseressen, vormden voor mij een inspiratiebron, wat geresulteerd heeft in een serie werken waar rood de boventoon voert.

Mijn inspiratie haal ik uit vele onderwerpen, maar de natuur staat bovenaan. Het kan beginnen met een plan of een idee, maar dat kan ombuigen zodat het totaal iets anders wordt door toevalligheden. Mijn werken zijn dan ook zeer divers.

Na diverse teken- en schildercursussen heb ik van 2005 tot 2011 de schildersopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (B) gevolgd. Sinds 1978 ben ik woonachtig in het mooie dorp Sint-Oedenrode maar geboren in het noorden van het land, Delfzijl.

Alle 6 werken van Lena Bakker-Strijbos