Haveman Kunst
Mijn naam is Wilke.

Steeds meer ontstaan mijn schilderijen vanuit het enorme groeiproces dat Leven heet. Humor, emotie, liefde, vriendschap, verstilling, meditatie, teleurstelling en verdriet zoeken en vinden allemaal hun weg in mijn werk.

Mijn groeiproces is een weg die ik met mensen om me heen bewandel, waar geleidelijk aan een innerlijk proces gevlochten wordt. Op een zeker moment komt er een punt, waarop ik even niemand meer nodig lijk te hebben, want er heeft zich iets gevormd en een nieuw doek dient zich aan. Ik trek me terug in mijn atelier. Een stilleven van mijn onderbewuste wordt als iets heel natuurlijks geboren.

Wanneer ik een werk in opdracht mag maken, neem ik uiteraard alles mee wat ik in mezelf heb ontwikkeld. Ik luister goed naar de wensen van de opdrachtgever en kijk verder dan dat. Op mijn website kunt u zien hoe de meest uiteenlopende werken zijn ontstaan, doordat mijn opdrachtgever soms een stuk van zijn of haar eigen leven en ontwikkeling weerspiegeld wil zien in het doek. Ook de kleuren en de stijl worden aangepast naar de specifieke wensen van de individuele klant of van het bedrijf.

Ondersteund door mijn inspirerende lerares, beeldend kunstenaar Netty Werkman, heb ik mezelf de laatste jaren ontwikkeld tot professioneel kunstenaar. Ik wil me graag presenteren aan een groter publiek en vind het leuk dat Ina Haveman mijn werken heeft opgenomen in de on-line galerie van HavemanKunst. Als basis op voornamelijk grote doeken, gebruik ik acrylverf op linnen of katoen. Daarbij vinden vele andere materialen hun weg op mijn schilderijen.

Alle 7 werken van Wilke Geelkerken