Haveman Kunst
Mijn naam is Heleen Velthoen, geboren in Zuid-Limburg en inmiddels alweer heel wat jaren woonachtig in de Hoeksche Waard. Schilderen is sinds jaar en dag mijn passie. Ik werk intuïtief, volkomen autodidactisch en heb ik mijn technieken in acrylverf uitgebreid met Encaustic Art.

De meeste inspiratie haal ik uit de teksten, gedichten en beelden die een goede vriend me regelmatig toestuurt. Daarnaast word ik ook ‘geraakt’ door anderen of bepaalde gebeurtenissen. Zo probeer ik op mijn beurt, anderen weer te 'raken' met mijn vertaling daarvan op het doek in de vorm van mijn schilderijen.

Terwijl mijn atelier gevuld wordt door muziek, is mijn hoofd geheel leeg. Volgens het ritme van mijn gevoel, vormen de kleuren het palet in mijn hand en laat ik de verf of bijenwas het werk doen. Elk resultaat uniek terwijl iedereen er weer iets anders in ziet. En juist dat element maakt het voor mij elke dag weer zo leuk om te doen.

Kijk gerust eens rond in mijn galerie en wie weet spreken mijn werken u aan. Het is evenwel maar een klein deel en ik ben graag bereid u meer te laten zien. U bent altijd van harte welkom in mijn atelier. Heeft u vragen of wilt u eens langskomen? Neem dan contact met me op via info@havemankunst.nl.

Alle 12 werken van Heleen Velthoen