Haveman Kunst
Kunst is er in allerlei verschijningsvormen en dat maakt de wereld mooier. Gelukkig maar, want dat kan ze wel gebruiken. Het is mijn oprechte mening dat het zien/beleven van kunst luikjes in iemands hoofd kan open zetten. Dat degene anders naar iets gaat kijken en ook zijn/haar leven meer inhoud gaat geven.

Dat gezegd hebbende ben ik ook van mening dat dit niet helemaal voor niets hoeft te gebeuren. Naast de intrinsieke waarde en de geestelijke of inspirerende waarde, is het ook vaak een ambacht. Het eindproduct is vaak het topje van de ijsberg. Het kost vaak fysieke inspanning om iets te maken. Kunst maken is, in veel gevallen, geen hobby of liefhebberij. Ieder kunstenaar geeft telkens iets van zichzelf weg. Daar mag best iets tegenover staan. Hoe saai zou het leven worden zonder?

Als schilder woon en werk ik in Arnhem. In het midden van de stad heb ik daar mijn atelier. Waar ik schilder en muziek maak. Ik voel dat ik op weg ben, maar nog niet ben waar ik wil zijn. Ieder schilderij is weer een stap op die grote reis.
De doeken die hier te zien zijn, geven een beeld van schilders die ik bewonder, met name Henry Rousseau. Ik hou van die gelaagdheid. Dingetjes blijven ontdekken zodat een doek ook na verloop van tijd interessant blijft. Ik werk voornamelijk met acrylverf. Droogt lekker vlot zodat je snel weer door kan. Geniet van mijn werk.

Vragen? Ik hoor het wel. Fijne dag en groet,

Michel Tijsterman


Alle 5 werken van Michel Tijsterman