Haveman Kunst
Ik ben Thecla Verdonschot, en ik kom oorspronkelijk uit Deurne, maar sinds 2000 woon ik met veel plezier in Boxtel met mijn man en mijn dochter.
Voor mijn studie aan de Kunstacademie, ben ik terecht gekomen in Den Bosch. Helaas heb ik deze studie niet afgerond en of dit de juiste beslissing is geweest, dat weet je nooit. Ik ben ervan overtuigd dat dingen op je pad komen en het aan jezelf is of je er iets mee doet of niet.

Kunst heeft me wel altijd getrokken , en het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zeggen ze….Dus, na een lange pauze, heb ik de kwast weer ter hand genomen en ben ik schilderijtjes voor vriendinnen gaan maken, die een kindje kregen. Uiteindelijk liep dat zo uit de hand, dat ik naast mijn parttime baan een website ben gestart voor ‘kinderkamerkunst’. Aan de hand van geboortekaartjes of wensen voor de kinderkamer maak ik schilderijtjes voor de kleintjes (zie hiervoor de site van Bobientje).

Toen ik 50 werd, kreeg ik van mijn lieve collega’s een cadeaubon voor een schilderscursus in mijn woonplaats Boxtel. Sinds 2 jaar ga ik nu wekelijks naar De Ruimte, waar we met een aantal gelijkgestemde dames vrij schilderen, elkaar inspireren, advies geven en het erg gezellig hebben.

Door te schilderen kan ik mijn verhaal vertellen …… en dat verhaal is niet altijd even mooi, maar soms ook rauw en verdrietig, maar het is wel mijn verhaal! ‘Battle scars just remind us that we survived’. Ik schilder abstract, figuratief en soms ook portretten. En ik laat mij inspireren door de wereld in - en om mij heen.


Alle 12 werken van Thecla Verdonschot