Haveman Kunst
Toen ik het hakken en raspen in steen eenmaal onder de knie had kwamen de vormen vanzelf. Mijn brein zit boordevol met ideeën en mijn voorkeur is breed, van vrouwelijke torso's tot abstracte werken. De steensoorten waarmee ik werk variëren van speksteen en albast tot zelfs marmer. Mijn beelden zijn altijd weer een prachtig, origineel cadeau, voor uzelf of iemand anders!
Ook heb ik mij toegelegd op het in opdracht maken van urnen beelden waarin een kleine hoeveelheid as kan worden verwerkt. Dit kan in de vorm van een mooi ontwerp, rekening houdend met de wensen van de nabestaanden. Soms is dat de kleur van de steen of de vorm, soms is de lievelingskleur van de overledene een leidraad voor het ontwerp. Ook gebeurt het dat er meer dan één urn is gewenst, bijvoorbeeld voor de partner en de kinderen. Zo heeft u een mooie gedenkbeeld in huis waarvan u de betekenis weet.
Een voorbeeld hiervan ziet u bij mijn werken. Een “familie” van vier broers en een zus, gemaakt van Chinees speksteen. Van de twee overleden broers is aan de linker zijde van het beeld de as verwerkt.

En ook voor urnen beelden geldt, er is altijd meer mogelijk dan u wellicht verwacht. Dus aarzel of schroom niet, maar vraag gerust naar de mogelijkheden !
Mocht u interesse hebben in een van mijn beeldhouw werken of meer informatie wensen, neem dan contact met mij op via info@havemankunst.nl

Steen
Hard en een eigen structuur,
O, jij bent zo puur.
Al miljoen jaren oud,
Voor mij meer waard dan goud.
Nu mag ik jou modelleren,
Wat mag ik van jou allemaal leren?
Ik vind je scheuren gevormd door de tijd,
Maar ook jou kleuren o zo rijk.
Bedankt steen, stuk van deze aarde,
Ik besef nu weer jouw ongelooflijke waarde,
En de liefde als ik je weggeef!


Alle 11 werken van Henny ter Horst