Henny ter Horst
Elk mens heeft zijn/haar (emotionele) bagage. Dit maakt wie we zijn en geeft richting aan de volgende stap in ons leven. Mijn levenservaringen hebben mij o.a. naar het beeldhouwen geleid. Een kunst die mij enorm inspireert en waar ik mijn creativiteit tot uitdrukking kan brengen. Een ‘steen’ vertalen naar iets tastbaars, passend bij een gebeurtenis, ervaring of emotie is voor mij een ontdekking. Een ‘gekozen’ steen is voor mij een gestolde tijd, de eeuwigheid waarin het gevormd is en welke je voelt in je handen. De weerstand van steen is tijdrovend om te bewerken, hard en ruw, maar ook weer breekbaar en aaibaar.

Mijn beelden bestaan vooral uit torso’s of delen van het menselijk lichaam, gezien vanuit een uitgesproken, vragende houding. Sinds een jaar is mijn aandacht deels ook verschoven naar het creëren van abstracte vormen.

Naast mijn eigen collectie is het ook mogelijk om een beeld op maat te laten maken, op basis van uw eigen gebeurtenis (overlijden, huwelijk, geboorte of iets anders). Een groot of klein beeld, mijn beelden zijn karakteristiek, zacht van uitstraling en persoonlijk.

Mocht u interesse hebben in een van mijn beeldhouwwerken of meer informatie wensen, neem dan contact met mij op via info@havemankunst.nl


Alle 8 werken van Henny ter Horst
Adam
Henny ter Horst
Boezem
Henny ter Horst
Billen
Henny ter Horst
Vrouw
Henny ter Horst
Vrouw
Henny ter Horst
Familie
Henny ter Horst
Torso Vrouw
Henny ter Horst
Boezem
Henny ter Horst