Haveman Kunst
Geboren en getogen in de Brabantse Kempen.

Geïnspireerd vanaf mijn jeugd door de elementen van de natuur, compositie, vorm, kleur, abstractie en lijnenspel. Studeerde van 1985-1988 ‘Kalligrafie’ - schoonschrift -. Van huis uit omgeven door de schoonheid van bloemen en planten werd het gevoel van compositie en kleur nog sterker gevoed. Structuren in aardlagen, oude gesteente, roestige elementen, verweerde en vervallen gebouwen.

Dit alles drijft mij tot het realiseren van artistieke creaties. Mijn ideeën, tomeloos vormgevend op zowel panelen, linnen als katoen, met acryl- en olieverf met liefde voor structuren. Alvorens te beginnen aan een compositie, worden mijn schilders-doeken/panelen goed voor - geprepareerd. Een goede basis is van zeer groot belang. Telkens een proces van toevoegen, weghalen, laag over laag om zo structuren te creëren, met onderliggende kleuren.

Natuurtinten spreken mij enorm aan, en werk graag met vergrijsde kleuren. Ook werk ik regelmatig tôn sur tôn. Het zijn kleuren met dezelfde opbouw, uit dezelfde kleursoort. Mijn onderwerpen zijn in hun alledaagsheid toch veelzijdig en nodigen de kijker uit tot eigen interpretaties.

Abstractie heeft mijn absolute voorkeur. Gedachten en handelingen, die elkaar op wonderbaarlijke wijze ontmoeten. Muziek is daarbij een belangrijke bron van inspiratie. Sommige werken lijken wel poëtisch. Door middel van kleur, compositie, emotie en gevoel, “beleeft en deelt men de kunst met elkaar”. Werken hangen in binnen- en buitenland.

In juni 2007 studeerde ik af aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Arendonk, België waar ik met goed gevolg de 8-jarige opleiding schilderen volgde en daarna werd toegelaten tot de specialisatiegraad van deze afdeling.

Hebt U interesse in mijn schilderwerken informeer via info@havemankunst.nl dan maak ik graag een afspraak met u om uw wensen te bespreken. Neem een kijkje en geniet van mijn schilderwerken in mijn online galerie.
Alle 7 werken van Anny van Gestel