Haveman Kunst
Van Passie naar Passie.

Ik ben Karin Kaijen-Remery en nu een gepassioneerd glaskunstenaar. Voorheen was ik bloemsierkunstenaar met een eigen bloemenwinkel in Bronkhorst. In 2002 heb ik cursussen glasfusen en glasblazen gevolgd en zo gepassioneerd geraakt door het glas, bijna letterlijk een duik in het glas genomen.

Ik probeer de grenzen van het glas maken te vinden, dit doe ik door gebruik te maken van edelmetalen, brons, koper, goud en zilver. Dit in combinatie met glas werkt heel anders dan wanneer je alleen met glas werkt. Ook probeer ik wanneer ik fuse zo dun mogelijk te werken maar de hardheid wel te behouden. Ik zeg altijd met mijn glas kan je sjoelen, het is ijzersterk door het gebruik van een uniek koelproces.
De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom niet standaard. Er liggen nog duizenden mogelijkheden om uit te voeren en te ontdekken. Hierbij komt het goed van pas dat ik zeer geïnteresseerd ben in kunstgeschiedenis waar ik soms op terug kan vallen. Zoals nu ben ik bezig met Mondriaan-achtig werk voor buiten en de drie gratiën in glas, dit doe ik met kiln-casting, ovengevormd glas, waarbij ik eerst een beeld maak in was en daarna een mal en waarna het glas wordt toegevoegd. En dit staat dan vervolgens nog 1 maand in de oven!!!

In mijn galerie op deze website ziet u een beperkt aantal van mijn kunstwerken. Mocht u geïnteresseerd zijn en meer willen zien neem dan vrijblijvend contact met mij op via info@havemankunst.nl. Vanzelfsprekend kom ik graag naar u toe om te kijken of het werk van uw keuze ook past in uw omgeving.
Alle 14 werken van Karin Kaijen-Remery