Haveman Kunst
Mijn naam is Marianne Piantoni en ik woon en werk in Schoorl.
Van kinds af aan heb ik veel getekend, lessen gevolgd en ben uiteindelijk gaan beeldhouwen. Jaren lang heb ik les gehad van Karel Gomez en Jan Willem R├Ądecker.
Uiteindelijk voelde ik me meer aangetrokken door kleur en ben ik me uitsluitend met schilderen gaan bezig houden. Eerst veel in aquarel, later acryl en bij voorkeur tegenwoordig de combinatie van deze twee technieken. Tevens werk ik veel met olieverf.
Uiteraard schilder ik ook graag in opdracht!

Wat het meest opvalt in mijn schilderijen is kleur en in de portretten zijn zeker de ogen prominent aanwezig. Misschien heeft dat laatste te maken met dat ik naast beeldhouwen en schilderen ook jaren lang als make-up-artist heb gewerkt.

Kleur, vorm, lijnen, vlakken en compositie spelen een grote rol bij het maken van mijn werken.
Een oplettende kijker zal ongetwijfeld merken dat ik me niet altijd geheel aan de werkelijkheid houd en mijzelf een aantal vrijheden permitteer.
Ik vind het erg leuk om bezig te zijn met de uitdrukking van de gezichten die de sfeer van het werk ogenschijnlijk lijken te weergeven.

Natuurlijk ziet u op deze website maar een beperkt aantal schilderijen. Mocht u geïnteresseerd zijn en meer willen zien neem dan contact met mij op via info@havemankunst.nl

Van vanzelfsprekend kom ik graag naar u toe om te kijken of het werk van u keuze ook past in de omgeving die u daarvoor heeft uitgezocht.


Alle 5 werken van Marianne Piantoni