Haveman Kunst
Mandy Jones, creatief therapeut, kunstenares en ontwerpster. Geboren en getogen in The West Midlands in Engeland en sinds 1987 wonend in Nederland.

Het maken van ‘visual art’ is mijn passie. Het zit diep in mijn roots en ik heb het door de jaren heen gekoesterd en rijkelijk gevoed met kennis en ervaring. Nu heb ik een heerlijk eigen atelier, The Art Room in Buurmalsen, waar ik zelf kan creëren maar ook creatieve cursussen en creatieve therapie kan aanbieden.

De vormgeving in mijn werk is vaak een weerspiegeling van mijn (innerlijk) beleving. Ik werk met diverse materialen. Met een voorkeur voor organische vormen en levendige kleuren, ik ga op zoek naar spanningsvelden en tegenstellingen en geef ik mij over aan het scheppend proces.

De werkstukken van mij, te zien via HavemanKunst vallen onder één van drie werkwijzen:

Drukprent met handwerk: dit zijn grafische beelden uit lino gesneden en met de hand donkerblauw/zwart op wit gedrukt. Vervolgens worden kleuraccenten zorgvuldig ingebracht met penseel en inkt of ‘glow-in-the-dark’ medium.
Acrylverf en/of mixed medium: acrylverf (en acrylmedium) opgebouwd in vele lagen en vaak met gebruik van tastbare materialen om een meer ‘voelbaar’ oppervlakte te geven. Het puzzelen aan de lagen kleur, textuur en contrast kan soms weken duren totdat het klopt voor mij.
Wateroplosbare olieverf opgebracht met de vingers: vingerverven met dit mooie medium brengt mij letterlijk en figuurlijk dichterbij mijn onderwerp en de emoties die daarbij horen. Z’n schilderij word het liefst in één zit helemaal afgemaakt wat de beleving van het proces nog intenser maakt.

Alle 11 werken van Mandy Jones