Haveman Kunst
Mijn werk weerspiegelt mijn beleving van de wereld om mij heen, soms figuratief en soms abstract. Ik ben geboren en na de oorlog opgegroeid in Rotterdam waar de wederopbouw van de gebombardeerde binnenstad een grote rol speelde.

Mede daardoor denk ik dat de thema’s “Verwondering, Verandering en Vergankelijkheid” centrale thema”s zijn in mijn werk, met daarnaast een grote liefde voor de natuur, mede gevoed door de jaarlijkse vakanties op de boerderij van mijn grootouders van vaderskant in Drenthe.

In mijn werk gebruik ik veel kleur en vaak vele lagen verf, hoofdzakelijk acrylverf en ik houd ervan te onderzoeken wat andere materialen mij opleveren.

De natuur, het wereldgebeuren en de geschiedenis van mensen/vrouwen intrigeren mij en inspireren mij. Vrouwenportretten weerspiegelen de strijd van vrouwen van de afgelopen eeuwen. ……“Zien en (moeten) Zwijgen” Daarnaast combineer ik sommige werken met gedichten en of teksten van mijn zoon Peter van der Leij. Een bijzondere samenwerking.

Voor nu wens ik u veel genoegen bij het bekijken van mijn galerie. Heeft u interesse of wensen, laat het me dan weten via info@havemankunst. Want samen met u kijk ik dan graag of en zo ja, hoe we eea kunnen uitwerken.

Alle 5 werken van Marijke Boverhof