Haveman Kunst
Het kunstenaarsbloed dat door de aderen van mijn familie stroomt is 25 jaar geleden ook bij mij boven komen borrelen. Bij De Plantage in Tiel ben ik een cursus boetseren gaan volgen en daar ben ik in aanraking gekomen met de oude Japanse stooktechniek Raku. In deze stooktechniek ben ik me verder gaan verdiepen. De elementen water, vuur, lucht en aarde, die deze stooktechniek vertegenwoordigen zorgen voor de juiste uitstraling van mijn werk.

Het werken met klei is geweldig, ik verbaas me er nog steeds over dat wat in mijn hoofd zit, mijn handen kunnen maken. In mijn atelier kan ik uren wegdromen, wie wil er nu niet op de rug van een schildpad de wijde wereld in of lekker weg kruipen in de mand bij de kat.

De rondborstige dames, soms in combinatie met dieren, roepen emoties op zoals verdriet, blijdschap en vertedering. Vaak het gevolg van mijn eigen emotie.

Ik haal ontzettend veel inspiratie uit de vriendschappen die ik ervaar met de dieren om me heen en zou alle dieren wel willen beschermen tegen het leed dat hen wordt aangedaan. Ik hoop dat u geniet van mijn werk, u aan het denken zet of er gewoon blij van wordt.

Alle 6 werken van Marion Murman