Haveman Kunst

DÉ SITE VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

kunst kopen, huren, exposeren of laten maken

#48054 Leenders & van Riel tot 15-01-2020 | Jeanne Schoorl

 

‘Dynamiek met kleur’ 

Kunstenares Jeanne Schoorl uit Helmond mag dan niet meer de jongste zijn, ze schildert met heldere kleuren zeer gevarieerd werk. Bloemen, dieren, geisha’s en landschappen. Haar werk straalt dynamiek uit. En dat is precies wat goed past bij de moderne huisartsenpraktijk van huisartsen Hans Leenders en Bob van Riel.

Jeanne schildert al sinds 1990 en heeft zich na veel experimenteren helemaal toegelegd op het werken met acrylverf op linnendoek. Soms voegt ze anderen materialen zoals papier en textiel toe aan haar werken. Hierdoor krijgen de werken een extra dimensie. Ze schildert geabstraheerd figuratief. Herkenbare kunst op een speelse manier. 

Praktijk-assistent Ilse de Jong kijkt goedkeurend toe als de nieuwe werken worden opgehangen in de diverse vertrekken van de praktijk. ‘Altijd weer erg leuk om de inrichting weer te zien veranderen. En ook leuk voor onze patiënten. De reacties zijn altijd positief. Of ze het werk persoonlijk wel of niet mooi vinden maakt niet uit. Maar het feit dat we regelmatig weer iets nieuws hebben dat spreekt  de mensen, maar ook ons als medewerkers, aan. ’ 

 

Tot 15 januari 2020 - Bosscheweg 5 te Boxtel